Zelena kava pomaga v boju proti odvečnim kilogramom

Da je kava zdrava in vpliva na cel kup telesnih procesov, dokazujejo vedno nove raziskave. Tako kot je zdravo pitje kave, za kar se uporablja seveda pražena zrna kavovca, pa se lahko na telesu zdrav način uporablja tudi zelena kava.

Kaj je zelena kava? Vsa zrna kave so najprej zelena kava, šele nato se jih s praženjem obdela in spremeni v tista rjava, ki jih poznamo za pripravo napitka. A gotovo ste v trgovini, na policah s kavo, opazili, da vam je na voljo tudi zelena kava, torej zrnca blede zelenkaste barve, ki še niso pražena, in so namenjena tistim, ki si želijo kavo doma pražiti sami ter tako poskrbeti, da bo njihov kavni napitek resnično svež.

To pa ni vse, za kar je koristna zelena kava. Ker zelena kava ni pražena, sev zrnju ohrani klorogenska kislina, ki ima pozitivne učinke na zdravje pri boleznih kot so diabetes in srčno žilne bolezni, prav tako pa precej pomaga pri boju s prekomerno telesno težo.

Če želite shujšati, je seveda prav poskrbeti, da se zelena kava uživa v primerni obliki – največkrat se iz zelene kave pridobi ekstrakt oziroma izvleček, ki ga lahko pri nas kupite kot prehransko dopolnilo (na primer v obliki kapsul). Seveda pa izvleček zelene kave ne deluje odlično za izgubo kilogramov le v primeru, da ga zaužijemo – izvleček zelene kave in tudi kofein se dodajata tudi mnogim kremam proti celulitu oziroma kremam za oblikovanje postave.

Klorogenska kislina, ki je naravni antioksidant, torej pomaga, da uspešno uravnamo svojo telesno težo in izgubimo odvečne kilograme, odpravlja celulit in zaloge maščobe v telesu – skrbi namreč, da se maščobe bolje presnavljajo oziroma se pogosteje uporabljajo kot vir energije. Zelena kava je torej odlična, če želite shujšati, seveda pa tudi pri njej tako kot pri drugih pripomočkih za hujšanje velja, da je dobro, da hkrati poskrbite tudi za zdravo prehrano in za veliko gibanja – izgorevanje maščob se v kombinaciji uživanja zelene kave z povečanim nivojem gibanja še pospeši.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *