ZAKAJ SO ŽENSKE, KI JEMLJEJO ŠATAVARI VIDETI MLAJŠE?

Si ob besedi Šatavari mislite, da gre zgolj za še eno novo super rastlino in hit, ki bo kmalu minil? Kaj pa če vam povem, da je pravzaprav vrsta beluša, ki raste na Širilanki in v Indiji? Že od nekdaj je nepogrešljivi del Ajurvedske tradicije, uporablja pa se predvsem za zdravljenje reproduktivnih organov. Prevod besede Shatavari namreč pomeni »tista, ki ima 100 mož«. Če sklepamo po tem prevodu, zagotovo pozitivno deluje na ženski libido.

Res je Šatavari krepi žensko spolno moč in zdravi njene reproduktivne organe, kar pomeni, da bo prav prišla predvsem vsem, ki imate probleme z neplodnostjo ali pa libidom. Če ste pravkar rodile, vas bo zanimalo, da Šatavari pomaga pri produkciji mleka, zato ga priporočajo doječim materam.

V kolikor ste že starejše in se s temi problemi ne ukvarjate več, ker imate druge- menopavzo, naj vam povem, da lajša tudi probleme menopavze. In če ste najstnice, ki vas zanositev ne zanima, menopavza pa tudi ne, Šatavari pomaga tudi pri bolečih menstruacijah tako, da lajša bolečino.

Šatavari je močan hormonski stimulans saj vsebuje fitoestrogene, deluje kot afrodizijak in pomlajuje. Krepi imunski sistem in deluje protivnetno, krepi srce in krvnožilni sistem in pripomore k zdravi prebavi in zdravju sečil.

Ker ne gre za sintetično zdravilo, se je potrebno zavedati, da Šatavari deluje počasi, zato ga je potrebno jemati redno in dlje časa. Narava pač potrebuje svoj čas. Nikakor pa vas ne bo razočarala. Vsekakor pa je bolj priporočljivo, da se zatečete k naravi, pa četudi bo dlje trajalo, ker vsaj ne bo negativnih stranskih učinkov.

Priporočena dnevna količina oziroma odmerek Šatavarija sta 1 do 2 čajni žlički, ki ju lahko vmešate v sok, čaj, mleko itd. Lahko pa si kupite kapsule, ki jih ni potrebno nikamor vmešati, enostavno jih pogoltnete s požirkom vode in to je to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *