Vulkanski mineral zeolit uporaba

zeolith MED, zeolit, kniloptilolit
www.zeolithrvatska.com

Ste že slišali za kniloptilolit? Ste ravnokar v spletni iskalnik vpisali vulkanski mineral zeolit uporaba? Vas zanima, kako se uporablja zeolit in kaj to sploh je? Ste brali, da z njim lahko razstrupite telo na naraven način, zato vas zanima, ali to drži? Potem je treba najprej povedati, da je zeolit ali kniloptilolit mineral vulkanskega izvora, njegova glavna lastnost pa je, da nase zelo dobro veže različne snovi. Ta njegova lastnost se izkorišča v različne namene, kot so na primer:

  • za izboljšanje zemlje v kmetijstvu,
  • za posip tal hlevov in s tem boljšo klimo v prostoru,
  • za izboljšanje krme pri živalih,
  • za razstrupljanje telesa,
  • za medicinske namene,
  • za izdelavo filtrov,
  • v industriji,
  • v številne druge namene.

Vulkanski mineral zeolit – uporaba

Uporaba zeolita oziroma kniloptilotita je veliko bolj razširjena, kot se vam morda zdi. Čeprav veliko ljudi sploh ne pozna tega vulkanskega minerala oziroma še ni slišala za njegovo ime, pa to še ne pomeni, da se z njim ne srečuje tudi v vsakdanjem življenju.

Najdemo ga namreč v različnih filtrirnih sistemih, tudi tistih v pralnem ali pomivalnem stroju, na primer. Prav tako je dodan tudi različnim sredstvom za izboljšanje zemlje za poljedelstvo ali vrtnarjenje. Pogosto se ga uporablja tudi v industriji, le da tam ne gre za naravne, ampak za sintetične vrste, ki jih sicer obstaja precej.

Na Kitajskem se ta mineral vulkanskega izvora uporablja že skoraj 1000 let kot prehransko dopolnilo, medtem ko drugod po svetu njegova uporaba v ta namen še ni tako zelo razširjena. Se pa vedno pogosteje uporablja v medicinske namene oziroma vedno več raziskav preučuje njegovo delovanje v povezavi z različnimi bolezni in tem, kako dobro nase veže različne snovi, ki lahko škodujejo imunskemu sistemu.

Če boste kupili zeolit kot prehransko dopolnilo, mora imeti ta tudi ustrezen medicinski certifikat. Prav tako pa pred nakupom kakšnega koli prehranskega dopolnila natančno preverite, katere dodatke vsebuje – najbolje je, če jih sploh ne, torej, da gre za čisti mineralni prah.