Schladming – nadvse znano in priljubljeno smučarsko središče

Vedno več Slovencev je športno aktivnih. Ukvarjajo se z raznovrstnimi športi in prav je tako. Svoje športne aktivnosti pa ponavadi želijo izvajati nekje, kjer je lepo, mirno … Smučanje je trenutno med najbolj priljubljenimi športnimi dejavnostmi.

Slovenci imamo kar nekaj stalnih destinacij, kamor hodimo smučat in kjer se obenem še sproščamo na tisoč drugih načinov. Tisti, ki pa resnično vedo, kaj je pravo smučanje, pa so zagotovo že slišali za Schladming.

Schladming je smučarsko središče, ki mu v resnici ni para. Znano je prav po vsem svetu, predvsem zaradi svojih nadvse lepih prog in seveda v prvi vrsti predvsem zaradi svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki je zelo priljubljeno že veliko časa. Je sodobno urejeno smučišče, ki obsega kar 110 kilometrov zelo razgibanih prog.

Schladming vam tako omogoča, da si smučanje lahko privoščite vse od konca oktobra pa do začetka maja. Na razpolago pa je prav tako izjemno dolga in kvalitetno pripravljena ter urejena sankaška proga, ki velja za najlepšo sankaško progo daleč na okoli ali pa kar za najlepšo na področju avstrijske Štajerske. Smučišče se lahko pohvali tudi s snowboard parkom ter številnimi lepimi progami za tek na smučeh, ki jih že dolgo časa želite preizkusiti.

Da se boste v mestu smučarije udobno namestili, bodo poskrbeli bližnji hoteli in tudi apartmaji, ki so sodobno opremljeni. Poleg tega pa boste lahko uživali v nakupovanjih, saj ima Schladming številne trgovine s športno in tudi ostalo opremo, ki ji kar ni konca. Na dosegu boste imeli tudi številne dobre restavracije in pa mimogrede tudi naravna drsališča.

Schladming je znan tudi po nočnih zabavah, saj ima diskoteko ter številne pube. Razvajali pa se boste lahko tudi v bazenih, fitnesih ter savnah. Kaj je lahko še boljšega in bolj zanimivega, kajneda?

Seveda pa je Schladming zanimiv prav vse leto in ne samo v času smučarske sezone, zato se lahko tja odpravimo tudi od maja do oktobra, torej v času, ko je kraj nekoliko bolj miren in tudi to ga dela tako izjemnega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *