Primerjava CMS sistemov – katerega izbrati?

Content Management System ali CMS je sistem, namenjen urejanju s spletno stranjo. Z njegovo  pomočjo je na sami strani lažje narediti različne spremembe, dodati vsebino, popraviti ceno kakšnega artikla ali kaj drugega … Primerjava CMS sistemov pokaže, da nikakor ni vseeno, katerega izberete, saj izbira vpliva tako na zasnovo vaše spletne strani kot na to, kako enostavno bo upravljati z njo.

primerjava CMS sistemov
https://vendi.digital/primerjava-cms-sistemov/

Kako spreminjati vsebino na spletni strani?

Izdelava spletne strani je proces, ki ga večina ljudi prepušča strokovnjakom – programerjem ali drugim profilom, ki za vas izdelajo spletno stran. Pri tem se običajno uporabi tudi CMS – sistem, ki uporabniku nato omogoča, da lahko sam upravlja s svojo spletno stranjo in jo ureja, kakor koli želi.

V kolikor uporabnik želi spremeniti kaj na strani, to lahko naredi veliko lažje, če je izbran uporabniški vmesnik, ki to poenostavi. Tako bodo lahko tudi uporabniki, ki sicer nimajo veliko računalniškega znanja, lahko sami upravljali svojo stran, spreminjali vsebino in podatke na njej itd.

CMS za spletno stran ali spletno trgovino

Obstaja cel kup različnih sistemov, ki se jih lahko uporabi v ta namen. Primerjava CMS sistemov pokaže, da je med njimi najbolj priljubljen zagotovo WordPress, ki ga uporabljajo številni uporabniki po vsem svetu. Njegova velika priljubljenost je povezana z enostavnostjo njegove uporabe, zato ga uporablja tudi veliko izdelovalcev spletnih strani, ki se zavedajo, da je treba izbrati tak sistem, ki je čim bolj prijazen do uporabnikom.

Če želite imeti na spletni strani tudi trgovino, se lahko prav tako uporabi WodrPress, lahko pa tudi kakšen drug content Management System, kot je na primer Magento. Kateri sistem bi bil najbolj primeren za vas, pa je odvisno od tega, za kakšno stran gre ter tudi od ostalih vaših zahtev, zato se je glede izbire najbolje posvetovati s strokovnjakom, ki bo poskrbel za njeno izdelavo. Ta vam bo znal ustrezno svetovati glede tega, kaj sploh potrebujete oziroma katera rešitev bi bila najbolj primerna za vas glede na vaše zahteve.