PREVERI, ČE PRAVILNO NEGUJEŠ SVOJO SUHO KOŽO

Srbi, zateguje, peče, se lušči… Suha koža je res hudič! Mene spremlja že od malih nog in je bila eden izmed razlogov, da sem se vpisala na srednjo kozmetično šolo. Želela sem namreč izvedeti kako naj se spopadem z njo! V šoli sem se naučila veliko o vlažilnih sestavinah kot sta hialuronska kislina in glicerin, še več pa sem izvedela z lastnim raziskovanjem in preizkušanjem. Še vedno imam suho kožo, proti temu se ne da narediti veliko, toda koža me nič več ne peče, zateguje ali srbi, tudi lušči se ne več. Danes želim z vami deliti kaj je meni pomagalo pri suhi koži in prepričana sem, da vam bo prišlo vsaj malo prav.

Spoznaj kozmetične sestavine:

Kadarkoli kupim kakšen nov kozmetični izdelek, VEDNO preverim sestavine v njem. In to sploh ni ne vem kakšna znanost. Pomembno je, da nikjer ne vidim naslednjih sestavin: natrijev lavril sulfat oz. SLS, alkohol, parfum, essential oil. Vse te sestavine so izjemno dražeče in neprimerne za suho in občutljivo kožo. Tudi esencialna olja. Če se te sestavine nahajajo na koncu seznama sestavin, včasih zamižim na eno oko, ker to pomeni, da jih je izredno malo.

Če se vam zdi branje sestavin prezahtevno, pa bodite pozorni na to, da:

  • Se vaš izdelek ne peni
  • Da vaš izdelek ne smrdi po alkoholu
  • Da vaš izdelek nima močnega vonja (četudi je prijeten)

Uporabljaj hialuronsko kislino:

Hialuronska kislina je najboljša sestavina za žejno in dehidrirano kožo. Hialuronska kislina bo vašo kožo navlažila in napela vaše celice, da bodo izgledale sveže, mlade in spočite. Čez hialuronsko kislino pa nanesite še kaj mastnega. Lahko mastno kremo, še boljše pa bo, če nanesete na kožo kar hladno stiskano rastlinsko olje, recimo olivno ali pa šipkovo. Zakaj? Da vlaga ne bo izhlapela. Olje bo vlago ujelo v kožo.

Ne uporabljaj vročega tuša in vročih kopeli:

Naravnost grozljivo spoznanje, pa vendar, vroča voda bo vašo kožo izsušila. Saj vem, da se prileže po napornem dnevu namakati v vroči kopeli. Celo zdravo je, saj zmanjša nivo stresa, vas prekrvavi in sprosti napete mišice. Toda za suho kožo vroča voda ni primerna. Lahko pa preverite en trik in če bo deloval, si lahko privoščite tudi vročo kopel. Vodi dodajte olje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *