Prenosna posteljica

84-500x500V tem hitrem času in tempu življenja, ko smo starši vse več na poti se moramo spoprijeti tudi z prenekatero težavo, ki jo prinaša tak način življenja. Še posebej so to zelo težki časi za mlade starše, ki so po eni strani primorani sprejeti vse obveznosti tega norega tempa življenja in po drugi želijo svojemu otroku omogočiti kvalitetno in polno življenje v prvih nekaj letih življenja.

Zato se vse več staršev spogleduje z otroško opremo, ki je posebej zasnovana za krajše ali daljše poti. Naj bo to otroški voziček, prenosna posteljica ali pa avtosedež. Pri vseh lahko zasledite vsaj en izdelek, ki je zasnovan tako, da je ob neuporabi primeren za vsakršno pot, tudi z letalom.

Danes se bomo malce bolje pogledali posteljico. V nasprotju z ostalo otroško opremo, ki je zasnovana za popotovanja je prenosna posteljica primerna za uporabo že od prvega dne otrokovega življenja. Ko posteljico razprete, ponavadi se zloži na dežnik, in vanjo položite priloženo vzmetnico je že pripravljena za prvo spanje otroka. Narejena je tako, da jo lahko postavite in pospravite v nekaj minutah brez kakršnega koli orodja.

Kaj pa dobim pri nakupu?

Klasična prenosna posteljica v kompletu vsebuje zložljivo posteljico ter vzmetnico. Vzmetnica je ponavadi ovita ali zložena okoli posteljice. Vse skupaj pa se nato pospravi v priloženo torbo. Okvirne dimenzije posteljice so nekje 60×120 cm, kar je tudi dimenzija standardne posteljice za otroke in zato lahko v prenosno posteljico namestite tudi klasično vzmetnico debeline 10 ali več cm. Na taki vzmetnici bo vaš otrok bistveno bolje spal, kot na priloženi vzmetnici. Zato je tak nakup vsekakor priporočljiv.

So pa lahko današnje prenosne posteljice že kar majčkeno čudo kaj vse je lahko poleg posteljice. Najbolj izpopolnjene, ki pa niso tako pretirano večje, ko so zložene, imajo poleg ogromno dodatne opreme, ki vam zagotovo pride prav tako doma kot na poti. Taka prenosna posteljica vam omogoča prijetno previjanje na previjalni mizi, ki je sestavni del posteljice. Za potrebščine poskrbijo odlagalni prostori, za dodatno udobje otroka pa razne igračke, strehica ter nemalokrat tudi mreža proti komarjem. Za hrbtenico mamice pa poskrbi ležišče, ki se namesti pod vrhom posteljice in tako otroka ni potrebno dvigovati s tal.

Ena dobrih lastnosti, ki jo vaša posteljica vsekakor naj ima je stranski vhod. S tem bo kasneje otrok lahko popolnoma samostojno vstopal in prišel iz posteljice. S tem bo prenosna posteljica podnevi igralni kotiček, ponoči pa miren prostor za spanje.

Lahko pa najdete tudi drugačne prenosne posteljice, ki so prirejene tako, da so uporabne pri določenih zahtevah. Lahko je to spanje otroka poleg mamice na posteljici, ki se stika s posteljo staršev. Najdete tudi tako, ki se napihne ali pa popolnoma zloži in je primerna z na plažo.

Če potujete redno ali pa samo občasno je nakup prenosne posteljice priporočljiv, saj vam bo prišla prav na poti, počitnicah ali pa samo na obisku pri starih starših. Le za spanje doma dokupite boljšo vzmetnico.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *