Police za knjige v industrijskem stilu

Knjige ne predstavljajo samo prostor, kje se nabira prah. Knjižne police so nameščene na vidnem mestu. Zbirke knjig so obsežne, zato je pomembno, da so police ali regali za knjige masivni. Najbolj cenjene knjige razstavimo na najbolj vidnem mestu. Knjižne police lahko naredimo sami. Unikatne police lahko naredimo z majhnim denarnim vložkom. Potrebujemo le nekaj lesenih desk, vijake, kolesa ter vodovodne cevi.

Pri delu potrebujemo kladivo, klešče, merilni trak, svinčnik, brusilnik ter akumulatorski vrtalnik. Na spletu poiščemo načrt. Načrt prilagodimo našim željam ter potrebam. Lesene deske najprej narežemo na željeno velikost. Potem pobrusimo, pobarvamo ter zaščitimo z lakom. Uporabite lahko, tudi barvo v razpršilcu. Pustimo, da se posušijo. Izvrtamo potrebne luknje. V kolikor vodovodne cevi nimajo narejenih navojev, jih je potrebno narediti. Police za knjige sestavljamo postopoma. Za večjo stabilnost lahko uporabimo debelejše vodovodne cevi ali regal pritrdimo na steno.

Ustvarite edinstveno vzdušje v prostoru

Odsluženemu pohištvu lahko ponovno vdihnemo življenje že z nekaj barve. Če imate doma stare stole, jih ne zavrzite. Možnosti uporabe starega pohištva so neskončne. Spremenite običajne kose pohištva v moderno umetnino. Iz različnih kosov lahko sestavite novo uporabno pohištvo. V stanovanju ali hiše je vedno pomanjkanje prostora. Rešitev prostorske stiske so dodatni regali za shranjevanje. Na voljo so različni zaboji za shranjevanje, katere lahko namestimo na police. Izberete lahko posode za shranjevanje iz blaga ali plastike. V kolikor želite svoje stvari zaščititi pred vplivi okolja izberite posode, katere se lahko zaprejo.

Prostor poživite z kosi pohištva kateri izstopajo po barvi, obliki ali namembnosti. Prilagodite velikost glede na prostor v katera izbrani kos umestite. Pri izbiri barv, si pomagajte z barvno lestvico. Izbira lahko vpliva na pretok energije skozi prostor. Za boljše počutje in pretok energije izberite naravne materiale, robovi pohištva naj bodo čim manj ostri, zagotovite si dovolj prostora za nemoteno gibanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *