Otroška soba

otroska-sobaNajvečji strokovnjaki kaj imajo otroci radi so prav otroci. Otroci pa radi preurejajo in pri opremljanju otroške sobe uporabite barve in dodatke, ki se enostavno spremenijo ali nadomestijo. Na splošno pa imejte v mislih zabavo, rast in praktičnost.

Kako dekorirati otroško sobo?

Ko iščete ideje za zasnovo in dekoracijo otroške sobe upoštevajte otrokovo osebnost in interese, naj bo star 4 ali 14 let, otroška soba naj odraža kdo je.

Izberite njihov najljubši odtenek barve in uporabite svetle poudarke ter živo-pisana področja, ki odražajo otroško radoživost, a držite se nevtralnega pohištva, ki vam ga ne bo potrebno menjati, ko otrok zamenja svoje interese. Pohištvo mora biti primerno za vašega otroka, kar še posebej velja za majhne otroke, ki so najbolj občutljivi. Poskusite najti takšno, ki raste z otrokom ali pa izberite vsaj omare in predalnike takšne, da bodo trajale do šolskih let.

Kaj pa igralni prostor ali kotiček?

Čeprav v marsikaterem domu zaradi pomanjkanja prostora nimajo igralnice za otroka. Če pa to možnost imate jo vsekakor pripravite. Igralnica naj bo inspirativna ter živahna. Lahko je tudi vsak kos opreme druge barve in drugačen, saj bo otrok tu spustil domišljijo z vajeti in prav iz vsake oblike lahko nastane nova, nepozabna ideja za igro. Stenske nalepke so odličen način za stilsko preobrazbo igralnice, poleg tega se jih enostavno tudi nadomesti. Ne pozabite tudi table za risanje na kateri bo otrok domišljijske like prenesel na papir ali tablo.

Njihove umetnine namestite na steno in jih spodbudite, da ustvarijo še več, še boljše umetnine. Če radi berejo jim ustvarite igralni kot, ša pa so aktivni jim uredite plezalno steno, gugalnico in majhne aktivnosti, ki jih lahko izvajajo varno tudi doma.

Ker gre za večnamensko sobo izkoristite prostor pametno. Namestite vgradne omare ter razne police za shranjevanje igrač in vanjo kljub temu, da gre za igralnico, namestite mizo za domače naloge ter risanje.

Kakšno opremo za shranjevanje potrebujem v otroški sobi?

Če imate dva otroka različnih starosti in interesov je opremljanje otroške sobe še posebej težko. Ključ za ustvaritev so-bivalne otroške sobe je, da vsakemu otroku daste svoj prostor. Vsak naj ima svojo posteljo, pisalno mizo in predalnik, če je to le mogoče. Če imata stvari v eni omari naj imata ob enako velik prostor, saj jim s tem izkazujete enakovrednost.

Otroška soba ne potrebuje usmerjena glede na spol. Tudi, če imate v skupnem prostoru deklico in fanta, ne bodite panični – tudi to je izvedljivo. Zagotovite le, da se interesi obeh v sobi odražajo enakovredno. Pozabite na zastarelo idejo, da je roza barva za deklice in modra za fantke. Raje uporabite barve, ki je otrokom dejansko všeč.

Zato pri dekoracijo otroške sobe prisluhnite otrokom in njihovim idejam enakovredno kot vašim.

otroške sobe         URL:
otroške sobe         URL:                  https://www.bimbo.si/otroska-soba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *