Optimizacija spletnih strani ima učinek

SEO, optimizacija spletnih strani

Zagotovo ste že slišali kaj o tem, kako pomembna je optimizacija spletnih strani ali SEO (ang.: Search engine Optimization). Vseeno pa se marsikdo še vedno ne odloči zanjo, saj je prepričan, da te storitve ne potrebuje. Pa je temu res tako? V resnici je optimizacija spletnih strani zelo pomemben segment na spletu in brez njega je danes težko narediti preboj med prve zadetke na Googlu. Če te ni tam, pa te praktično ni, saj tvoje spletne strani nihče ne najde. To je tudi razlog, zakaj je optimizacija spletnih strani tako pomemben in zakaj je treba poskrbeti za optimizacijo prav vsake spletne strani.

Kako do obiskovalcev?

Glavno vprašanje marsikoga, ki ima lastno spletno stran, je, kako do obiskovalcev. Ti namreč nanjo ne bodo prišli kar sami od sebe. Ena od poti, da spletno stran obiskovalci sploh najdejo in spoznajo, je oglaševanje, za kar se uporablja različne kanale, med katerimi sta na spletu zagotovo najbolj priljubljena Google Adwords in Facebook oglaševanje. Druga pot za to pa je SEO, ki prav tako pomaga spletnim obiskovalcem najti vašo stran.

Vsi namreč vemo, kako poteka spletno iskanje. V iskalnik vpišemo določeno besedo ali besedno zvezo in pred nami se pojavijo številni zadetki, med katerimi lahko izbiramo. Običajno večina ljudi izbere enega od prvih zadetkov, ki se pojavijo, zato je pomembno, da je med njimi tudi vaša spletna stran. Ta pa bo tam le pod pogojem, da bo tako njena struktura kot vsebina na njej optimizirana. Iskalniki namreč zadetke razvrščajo po določenih kriterijih, ki jih je treba upoštevati, če želimo biti za izbrano ključno besedo med njimi uvrščeni čim višje.

Če nam to uspe doseči, bo našo spletno stran našlo več obiskovalcev. Več obiskovalcev bo kliknilo nanjo, kar je vsekakor eden od naših ciljev. Naslednji korak pa je, da obiskovalce prepričamo v to, da si ogledajo vsebino na naši strani ter se odločijo za nakup, naročilo storitve ali kaj drugega. Za to pa poskrbi prepričljiva vsebina. Vendar pa nam ta prav nič ne pomaga, če obiskovalci sploh ne vedo, da naša spletna stran obstaja. Zaradi tega je optimizacija spletnih strani še kako pomembna in zato ima velik učinek na uspešnost naše spletne strani.