Okvirji za očala za vašo obliko obraza?

 

Vsi tisti, ki nimate najboljšega vida, morate nositi korekcijska očala. No, nekateri se odločijo za kontaktne leče, ki so nadomestek očal. Pa vendar, če se osredotočimo samo na tiste, ki nosijo očala. Ponudba očal se je v zadnjem času zelo razširila. Okvirji za očala prihajajo v raznoraznih oblikah. Kako se potemtakem odločiti za ene okvirje, ki bodo poudarili lepoto vašega obraza? Prav zato vam bomo v nadaljevanju pomagali izbrati obliko okvirjev, ki bodo najbolje ustrezala obliki vašega obraza.

Prvi korak, spnite lase in se poglejte v ogledalo. Punce vzemite šminko, fantje pa si jo sposodite od svojih deklet. Zarišite obliko vašega obraza v odsevu ogledala. Ko ste to storili se nekoliko oddaljite od ogledala in preučite obliko, ki ste jo ravnokar narisali.  Torej, kakšna je oblika vašega obraza? Je pravokotne oblike, ovalne, diamantne, podolgovate, kvadratne, okrogle ali srčaste?

Ko ugotovite obliko vašega obraza sledi zabavni del – iskanje pravih okvirjev za očala. Če imate okroglo obliko obraza iščite očala z izrazitimi oglatimi potezami in se skušajte izogniti okvirjem okroglih oblik. Če imate izrazito čeljust, potem imate najverjetneje kvadratno obliko obraza. Verjemite ali ne, vaše poteze so trenutno zelo v modi. Tovrstna oblika obraza bo cenila okvirje bolj nežnih oblik, npr. okrogle oblike, ki sedijo visoko na nosu. Če imate ozko čelo in brado, potem ste diamant. S svojimi  delikatnimi oblikami se lahko poigrate z okvirji ovalnih in “cat-eye” oblikami. Skušajte se ogniti škatlastim oblikam okvirjev. Če je oblika vašega obraza ovalna poskusite malce večje okvirje, ki so širši od vašega obraza. Iščite okvirje, ki so bolj zaobljeni in imajo globino, izogibajte se pa majhnim in preozkim okvirjem. Če imate obraz pravokotne oblike, poskusite okrogle oblike, ki so širše od vašega obraza. Če spadate v kategorijo srčaste oblike, potem posezite po ozkih pravokotnih očalih, ki imajo zelo tanke okvirje. V primeru, da pa spadate v srečno kategorijo ovalnih oblik, lahko izbirate med vsemi oblikami okvirjev za očala. Bo pa zato izbira okvirjev še toliko težja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *