Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči

V življenju se nam pripetijo dogodki, katerih nismo pričakovali in si jih želeli. Recimo, brez razmišljanja in nič hudega sluteči se usedemo v avtomobil za volan ter doživimo prometno nesrečo. Upamo le, da nismo utrpeli veliko telesnih poškodb. Vsekakor pa se pozanimamo, ali nam pripada odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči.

Vsako leto plačujemo zavarovanje za avtomobil in morda tudi zase, v primeru raznih nezgod. Morda ga nikoli niti ne koristimo in se v celem letu ne zgodi nič, zaradi česar bi ga uveljavljali. Se pa zna zgoditi, da nam pride zelo prav. Morda smo zakrivili ali pa zgolj bili udeleženi v prometni nesreči. Morda se nam je zgodilo nekaj nepričakovanega in smo bili oškodovani. Vse dokler je škoda le materialne vrednosti, smo seveda zadovoljni, ker je vedno lahko veliko huje. Vsekakor pa imamo pravico zahtevati odškodnino, kolikšen bo znesek te, pa je seveda odvisno od poškodbe in drugih dejavnikov, ki vplivajo na višino te. Upravičenost do odškodnine se opredeljuje po raznih kriterijih in šele po razsodbi lahko pričakujemo ustrezen odgovor.

Prometne nesreče se dogajajo vsakodnevno, nekatere so z lažjimi in blažjimi izzidi, medtem ko se druge lahko končajo tragično, čemur smo tudi sami priča in velikokrat o takšnih nesrečah poročajo v raznih medijih. Če smo sami udeleženi v nesreči, morda kdo naših bližnjih ali prijatelj, pa želimo škodo tudi povrniti, kar je seveda smiselno. Glede na to, da za primer nezgod plačujemo letno zavarovanje, morda tudi mesečno, zase ali avtomobil, smo zagotovo upravičeni. Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči nam pripada, ko zavarovalnica oceni, da smo resnično bili oškodovani. Da bi oddali primerno zahtevo, vlogo, pa moramo seveda priložiti tudi razno dokumentacijo, dopise in druge listine, ki bi kakorkoli dokazovale resnično stanje. Če želimo, lahko to storijo temu pristojne službe za nas. Le tako smo lahko prepričani, da bo vloga ustrezno oddana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *