Odpravnina odpoved iz poslovnih razlogov

Zaposlitev pomeni finančno stabilnost, reden prihodek in na nek način predstavlja varnost. Vsak od nas sanja o tem, da bi nekoč počel tisto, kar najraje in najbolje počne, pri tem pa za svoje delo prejme ustrezno plačilo. Nekaterim je to že uspelo. Včasih pa se zna zalomiti in se zgodijo spremembe, morda pomanjkanje dela ali višek delovne sile, slabše stanje v podjetju, ipd. Takrat mogoče prejmemo odpoved, pri tem nam pa pripada odpravnina odpoved iz poslovnih razlogov.

Ko sklenemo pogodbo o zaposlitvi, se določijo pogoji pod katerimi bo delavec opravljal svoje delo. Prav tako tudi višina mesečne plače in druge podrobnosti, ki se tičejo zaposlitve. Če smo v službi v kateri uživamo on počnemo nekaj kar imamo radi, potem bomo zagotovo odšli na delo zadovoljni in veseli in se takšni tudi vračali. Seveda so dnevi, ko ni vse rožnato in se kdaj kaj zaplete, pa vendar v osnovi imamo svojo službo radi. Potem so pa še tu tisti, ki v službo hodijo ne radi, bodisi zaradi nizke plače, slabih odnosov med sodelavci ali pa zato, ker opravljajo določeno delo, katero jim ni ljubo. V tem primeru morda ne hodimo radi v službo in se veselimo vsakega prostega delovnega dne. Komaj čakamo konec tedna, ko bomo lahko si oddahnili od službe.

Kot omenjeno na začetku, pa se zna zgoditi, da smo »višek«. Morda v podjetju vlada pomanjkanje dela in tako podjetje več ni sposobno nuditi zaposlitve ter nam plačati vse prispevke in plačo. Delodajalec nam lahko da odpoved, razlog zanjo pa so poslovni razlogi. V tem primeru nam je delodajalec dolžan plačati tudi odpravnino, katere znesek je odvisen od več dejavnikov. Pri določanju višine vpliva tudi delovna doba delavca, višina zadnjih treh izplačanih plač, ta pa ne sme presegati 10 kratnika osnovne povprečne mesečne plače, ne glede na vse druge dejavnike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *