Moške obleke za moden videz

Ko pomislimo na moške obleke, se nam pogosto v misli prikrade podoba klasičnega poslovneža, ki je oblečen v siv suknjič in hlače, belo srajco in kravato. Vendar pa to niso moške obleke, ki bi navduševale tudi mlajše – ti imajo raje nekoliko bolj sodoben stil, kjer se suknjič in hlače še vedno skladata po barvi in materialu, vendar je suknjič oblikovan tako, da ga lahko nosijo tudi samostojno. In če so kroj, material in barva v koraku s časom, lahko takšen suknjič nosi samostojno celo takrat, ko je primerna nekoliko bolj vsakdanja oziroma »casual« garderoba, torej celo k hlačam iz džinsa.

Moške obleke so lahko najbolj zanimive prav v primeru, da poskrbimo za dober suknjič. Poigramo se lahko z materiali, kjer so zelo priljubljena tako najrazličnejša platna, ki so lahko obdelana tako, da dobimo tudi učinek sijaja, sicer pa so lahko tudi iz žameta ali celo džinsa. Veliko pozornosti je potrebno posvetiti vratniku. Poleg klasičnega in ruskega, imamo še kar nekaj možnosti. Vedno je dobro pomisliti tudi na okrasne šive, na zanimive gumbe, ki so lahko celo kontrastne barve z osnovnim materialom, prav tako pa lahko dosežemo moden učinek moške obleke tako, da se odločimo za suknjič z bolj posebnimi žepi. Različne oblike in poklopci naredijo klasičen žep nekoliko bolj mladosten in športen.

Moške obleke torej zagotovo niso zgolj sive in zgolj klasične – nekoliko bolj omejeni smo zgolj pri tradicionalnih slavnostnih moških oblekah, kjer še vedno pride najbolj prav črn smoking, a tudi tu oblikovalci že dolgo skrbijo, da se lahko vnese nekoliko več svežine in mladostnega pridiha.

In na kaj je potrebno biti najbolj pozoren, kadar jepotrebno obleči obleko? Poleg moške obleke je zagotovo potrebno izbrati tako primerno srajco in kravato (ali zadnje čase zelo modnega metuljčka), pozornost pa velja nameniti tudi čevljem – obleka je lahko še tako modna, pa lahko čevlji pokvarijo celoten vtis, če delujejo preveč klasično oziroma zastarelo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *