Kvalitetna naravna kozmetika

Naravna kozmetika je najboljša izbira, če želite narediti svoji koži uslugo in jo ne obremenjevati z agresivnimi kozmetičnimi sredstvi, ki vsebujejo snovi, ki lahko porušijo naravno ravnovesje in povzročijo več težav kot koristi. To še posebno velja za občutljivo kožo, kožo, ki je nagnjena k izraziti suhosti in luščenju, zelo mastno kožo, kožo, ki ima veliko ogrcev in mozoljev …

Zdrava koža je lepa, čvrsta, brez nečistoč in sijoča. Veliko ljudi si želi takšne kože, saj ni naravno dana. Prav zato moramo uporabljati kozmetiko. Njen namen pa ni, da kožo polepša, kot meni veliko ljudi, temveč, da ohranja naravno zdravje kože, da kožo zaščiti pred vplivi, ki ji škodujejo, in da ji nudi ravno prav vlage ter hranilne snovi, ki jih koža potrebuje.

Določen del hranilnih snovi dobimo s hrano, ki jo jemo, vendar je težko dobiti prav vse vitamine in minerale v zadostnih količinah, sploh če je naša koža izpostavljena različnim škodljivim dejavnikom. To je na primer suh zrak, lahko pa so tudi klimatske naprave, močni sončni žarki in podobno. Vse to poškoduje kožo, prav tako pa jo poškoduje tudi agresivna kozmetika, ki ni narejena na naravni bazi.

Naravna kozmetika je primerna za vse tipe kože. Osnovana je tako, da kožo zaščiti ter jo varuje, hkrati pa nanjo deluje blagodejno in nežno ter ji povrne naravno lepoto in ravnovesje. Pri tem se je dobro zavedati, da rezultatov ne morete pričakovati čisto takoj oziroma da ti vsaj niso takoj vidni.

Koža potrebuje nekaj časa, da se obnovi in se povrne v normalno stanje ter spet pridobi naravno ravnovesje. Zato je treba naravno kozmetiko uporabljati redno, vsak dan, lahko pa proces obnavljanja tudi nekoliko pospešimo, tako, da skrbimo tudi za primerno hidracijo telesa. Treba je piti dovolj tekočine (najbolje vode), saj to koži zelo pomaga, da se hitreje obnovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *