Kolagen in njegovi pozitivni učinki

Kakšne pozitivne učinke ima kolagen? Zakaj ga je pametno jemati in kaj dobrega s tem lahko naredimo zase in za svoje telo? Morda ste že kaj slišali o tem, da ga številni ljudje uporabljajo za to, da ohranjajo svojo mladostnosti in vitalnost. Marsikatera zvezdnica, ki se še pri visoki starosti lahko pohvali z mladostnim videzom, lahko napetost svoje kože ali bujne lase pripiše prav jemanju tega prehranskega dopolnila, ki ima izredno veliko pozitivnih učinkov. Na enak način pa proti znakom staranja, upadlosti kože, znakom utrujenosti na vašem obrazu vplivate tudi vi. A ne le to: kolagen namreč ne vpliva le na bolj mladosten videz, ampak tudi na to, da vaše telo ostane bolj zdravo. To pa je še en razlog več, zakaj se ga splača jemati, saj bolj zdravo telo vpliva tudi na boljše počutje.

Vpliv kolagena pri ohranjanju videza in zdravja naše kože

Ena od snovi, ki gradi naše telo

Kolagen je beljakovina, ki predstavlja enega od pomembnih gradnikov našega telesa. Gre za pomembno snov, ki je naravno prisotna v našem telesu že od rojstva, vendar njena količina z leti upada, zato jo je pametno dodajati. To lahko storimo s pomočjo pestre in raznolike prehrane ali pa s pomočjo kakovostnega in skrbno izbranega prehranskega dopolnila.

Preprečimo spremembe našega telesa, ki jih povzroča staranje

Dokazano je, da količina te pomembne beljakovine začne upadati že po 25. letu starosti, kar ljudje običajno začnemo opažati nekaj let za tem – takrat, ko se pojavijo prvi znaki staranja. Gre pravzaprav za spremembe našega telesa, ki pomembno vplivajo tako na naš videz kot tudi na naše počutje in vitalnost. Ta beljakovina namreč zelo pozitivno vpliva na različne dele telesa, kot so:

  • lasje in koža,
  • zobje,
  • vezivna tkiva in sklepi,
  • kosti in mišice,
  • črevesje.

Na vseh teh delih telesa se sčasoma začno poznati tudi znaki staranja. Z leti naši lasje postajajo manj močni in bolj redki, koža manj napeta in bolj gubasta, prav tako pa se staranje še kako pozna tudi na drugi delih telesa, čeprav morda to ni vedno vidno navzven. Običajno s staranjem opazimo le vedno večjo okorelost sklepov ali pa sklepi postajajo celo boleči. Če to želimo preprečiti, je to danes možno, saj so na voljo odlična prehranska dopolnila, ki omogočajo prav to. Več o njih lahko izveste na spletni strani holistic.si.