Je naravna kozmetika učinkovita?

Danes imamo v vsakem trenutku in pri vsaki stvari na voljo zelo veliko različnih možnosti in enako velja tudi pri izbiri kozmetičnih izdelkov. Na srečo je tako danes na voljo tudi učinkovita naravna kozmetika po precej dostopnih cenah, kar je vsekakor velik plus, saj so naravni izdelki veliko bolj prijazni našemu telesu pa tudi okolju. Vedno več ljudi se zaveda, da je naravno enostavno najboljša izbira za njih, njihove lase in kožo, predvsem pa za njihove otroke.

Kakšna je naravna kozmetika?

V poplavi različnih kozmetičnih izdelkov je na voljo veliko takih, ki so označeni kot naravni, ekološki ali organski. Vendar same oznake na embalaži ali v reklami o njih ne povedo prav nič, pomembno je, kakšne sestavine vsebujejo in kakšne certifikate imajo. Certifikat namreč dobijo le tisti izdelki, ki ustrezajo visokim standardom in vsebujejo res samo naravne sestavine. Ko kupujete izdelke za nego kože, telesa, obraza itd., vsekakor preverite, kakšne certifikate imajo. Prav tako pa si podrobno poglejte seznam sestavin in to, kaj vsebujejo in česa ne vsebujejo, saj boste tako najbolje vedeli, kaj nanašate na kožo, lasišče ali druge dele telesa.

Prav tako pomembno je tudi, da vse sestavine niso le naravne, ampak so po možnosti še ekološke oziroma organske. Takšne so namreč najbolj kvalitetne, saj v rastlinskih izvlečkih ni sledov škropiv in pesticidov. Hkrati pa so ekološke sestavine tudi najbolj prijazne do okolja, saj tega ne onesnažujejo in obremenjujejo po nepotrebnem. Kakovostna ekološka kozmetika ima zaradi misli na okolje tudi ekološko embalažo, narejeno iz materialov, ki se jih da enostavno reciklirati.

Učinkovitost naravnih sestavin

Naravne sestavine so zelo učinkovite, vendar pa jih kozmetična industrija ne uporablja prav rada, saj so lahko dražje od drugih nadomestkov. Zaradi tega v izdelkih za nego najdemo marsikaj takšnega, kar tam ne bi smelo biti, saj so različni parfumi, barvila, konzervansi, parabeni, sulfati in podobno popolnoma nepotrebni dodatki, poleg tega pa lahko dražijo občutljivo kožo, povzročajo alergije, izsušujejo kožo in tako dalje. Predvsem pa prav nič ne pridajo k učinkovitosti kozmetičnih izdelkov. Učinkovitost se namreč skriva prav v kakovostnih naravnih rastlinskih izvlečkih, zaradi česar je naravna kozmetika tudi tako zelo učinkovita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *