Brezčasni barski stoli

Barski stoli so visoki stoli, ki običajno krasijo prostor v gostilnah ter restavracijah, kakor tudi doma. V letu 2010 so le-te postali vedno bolj priljubljeni. Največkrat so postavljeni ob kuhinjskih pultih ali ob kuhinjskih otokih ter v številnih barih. Z njimi najlažje pridobimo dodaten prostor za sedenje, kjer ni veliko prostora. Barski stoli nam omogočajo boljši razgled na hrano, pitje, druženje, dajejo pa nam tudi občutek prijateljskega in obenem domačega vzdušja.

Prednosti barskih stolov:

– eleganca,

– zagotavlja povišan sedenje,

– zabava in funkcionalnost – sedežno se lahko potisne lepo pod pult,

– kompaktni – omogoča več sedežev.

Stili barskih stolov

Poznamo različne stile barskih stolov kot so na primer: stoli z nizkim hrbtom, z visokim hrbtom, z zavitim naslonjalom, s hrbtom ukrivljenim nazaj ter nekatere stole z rokami ter številni drugi. Material se izbira na podlagi želj naročnika. Izbira med materiali je vedno večja, lahko izbirate med kovinskimi, plastičnimi, oblazinjenimi in lesenimi barskimi stoli.

Če izberemo masivni les, imamo kar nekaj prednosti pred ostalimi, saj nam les daje občutek topline, lažje ga kombiniramo z ostalim pohištvom. So stabilnejši ter izdelani iz naravnega materiala. Lesene stole lažje ter hitreje obnovite. Leseni barski stoli so pogosto izdelani iz hrasta. Saj zagotavlja izjemno trdnost ter stabilnost, ne glede na obremenitve.

Najbolj pogoste dimenzije

Tudi dimenzije stolov so pomembne. V večini primerov so visoki povprečno 80 cm, sedalna plošča pa je velika 35 x 35 cm. Ker pa material in dimenzija nista ravno dovolj za končno odločitev. Pri odločitvi je pomembna, tudi izbira barve. Cene barskih stolov pa se seveda zelo razlikujejo. Cene so odvisne od izbire materiala, dizajna ter obseg dela. Cene barskih stolov se pričnejo že pri 40 €.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *