Big bag vreča – kakšen model izbrati?

Big bag vreča je na voljo v različnih izvedbah. Zaradi tega se lahko uporablja za različne vrste tovora. Primerna je predvsem za shranjevanje in prevažanje razsutega tovora, pri čemer je njena pomembna lastnost tudi ta, da je polne vreče možno nalagati eno na drugo. To omogoča velik prihranek prostora v skladišču, na kesonu tovornjaka ali kje drugje.

Standardna kontejner vreča

Najpogosteje se uporablja standardni model, ki ima ravno dno in odprtino na vrhu, skozi katero je mogoče polnjenje in praznjenje. Izbirate lahko med različnimi velikostmi oziroma kapacitetami, pri čemer je treba vedeti, da big bag vreča zaradi odpornega materiala, iz katerega je narejena, dobro prenaša tudi zelo visoke obremenitve. To pomeni, da je zelo primerna tudi za pakiranje tovora z veliko težo. Največkrat se v takšne vreče pakira gradbeni material ali drug razsuti tovor, uporabna pa je za številne namene. Oblika vreče se namreč prilagodi obliki tovora.

S cevnimi ali vogalnimi ročaji

Big bag vreča ima lahko različno oblikovane ročaje. Ti so lahko cevni ali pa nameščeni na vogale – torej gre za vogalne oziroma kotne ročaje. Razlikujejo pa se tudi glede na to, kako se zapirajo in na kakšen način je mogoče vrečo sprazniti. Tako imate na voljo številne možnosti in kombinacije glede na to, v kakšen namen jih boste uporabljali.

Tudi za uporabo v živilski industriji

Na voljo so tudi modeli, ki se lahko uporabljajo v živilski industriji. Ustrezajo namreč najvišjim higienskim standardom, material, iz katerega so narejene, pa je tako primeren tudi za stik z živili. Običajno se tako uporabljajo za skladiščenje ali transport različnih žit, pa tudi drugih živil v razsutem stanju. V ta namen se namreč zelo dobro obnesejo.

Lahko jih oblikujemo tudi po vaši meri!

Po želji pa je big bag vreča lahko oblikovana natančno glede na vaše zahteve ter tako popolnoma prilagojena tovoru, ki ga boste shranjevali ali prevažali v njej. Če torej v ponudbi ne najdete ustreznega modela, ga lahko dobite po naročilu. Izbirate lahko med različnimi vrstami, velikostmi in drugimi specifikacijami.