Bi se radi preselili v Ljubljano?

Ljubljana je čudovito mesto. Marsikdo se vanjo preseli iz tega razloga, marsikdo pa tudi zaradi nuje. V Ljubljani so službe, študij in še marsikaj drugega. Sama sem se tja preselila kot študentka. Lastnega stanovanja si nisem mogla privoščiti, sobe v študentskem domu pa nisem dobila. Preostalo mi je le iskanje ključnih besed najem stanovanja Ljubljana na spletu. Čakalo me je ogromno zadetkov, čez katere sem se morala prebiti, če sem se hotela preseliti v Ljubljano. Med oglasi pa se najde marsikaj.

Najem stanovanja v Ljubljani

Ponudbe za najem stanovanja v Ljubljani je na prvi pogled zelo veliko. Ko se prebiješ čez vse zadetke, ki jih dobiš, če v iskalnik vpišeš ključne besede najem stanovanja Ljubljana, pa ugotoviš, da primernih stanovanj sploh ni tako zelo veliko, kot se zdi na prvi pogled. Še večji osip se zgodi, ko dejansko skušaš stopiti v stik z lastniki oziroma agencijami, ki ta stanovanja oddajajo. Marsikoga sploh ne dobiš na telefon, marsikdo ti pove, da je stanovanje že oddano, in podobno. Tako ostane le nekaj stanovanj, ki si jih greš ogledat. Tam pa te čaka obilo presenečenj, saj stanovanja niso v takšnem stanju, kot je pisalo v oglasu. Da o oddajanju brez pogodbe in pod čudnimi pogoji sploh ne govorim …

Zanimivi oglasi za najem stanovanja

Ko vpišeš najem stanovanja Ljubljana v iskalnik, že takoj zagledaš oglase, ob katerih se lahko samo nasmehneš. Temne luknje ali male sobice se oddajajo za astronomske zneske. Prav tako niso redki primeri kletnih sob, pri katerih skozi zamreženo okno gledaš čevlje ljudi, ki hodijo mimo po pločniku. Najdejo se tudi oglasi, kjer sploh ni nobenega kontakta – ne elektronskega naslova ne telefonske številke.

Seveda pa lahko s pomočjo iskalnega termina najem stanovanja Ljubljana najdeš tudi nekaj zelo zanimivih oglasov, v katerih se oddajajo res lepa stanovanja. Vendar se nato ob ogledu izkaže, da je resnično stanje precej drugačno. Pri enem oglasu so bile na primer fotografije posnete ob prenovi pred desetimi leti, pri drugem pa so bile v oglasu objavljene fotografije drugega stanovanja. Neverjetno, a resnično. Po mojih izkušnjah je zato najbolje stanovanje iskati kar s pomočjo agencije. Tako namreč najhitreje dobiš tisto, kar iščeš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *