Zelo trpežne betonske kanalete

https://www.hauraton.hr/hr/

Betonske kanalete so vsekakor precej pogosta izbira. So funkcionalne in odporne, zato se pri odvodnjavanju deževnice odlično obnesejo. Vendar pa se njihova kvaliteta velikokrat pokaže šele skozi čas. Po nekaj letih uporabe namreč lahko razpokajo, vendar pa se to ne bo zgodilo, če bomo izbrali takšne, ki so narejene iz zelo trpežnega betona.

Beton, armiran z vlakni

Če želite, da bi bile betonske kanalete, ki jih boste vgradili zaradi odvodnjavanja, čim bolj trajne in bi dobro prenašale tako vse obremenitve kot vremenske dejavnike, vam priporočamo, da izberete takšne, ki so armirane z vlakni. To namreč močno poveča njihovo odpornost in poskrbi za daljšo življenjsko dobo brez vidnih znakov staranja ali razpok.

Kakšen pretok imajo in v kateri obremenitveni razred spadajo

Ko izbirate ustrezne betonske kanalete, morate biti pozorni na različne stvari. Ena od njih je ta, da preverite, v kateri obremenitveni razred spadajo. Običajno imajo proizvajalci sicer na voljo več modelov, nato pa pri vsakem modelu več različnih dimenzij in obremenitvenih razredov, med katerimi lahko izbirate.

Drugo, kar je pomembno, pa je to, kako učinkovit pretok meteorne vode nudijo, saj je od tega odvisna njihova učinkovitost. Na to vpliva predvsem njihova oblika, zato je tudi tej pri izbiri treba posvetiti nekaj pozornosti. Hkrati pa je treba pomisliti tudi na to, s kakšnimi rešetkami jih lahko kombiniramo in kakšne rešetke sploh potrebujemo.

Vsekakor imamo na voljo veliko različnih možnosti, zato bo pred izbiro treba nekaj premisleka, predvsem pa je pametno zbrati čim več informacij, ki vam bodo lahko pomagale pri odločitvi. Dodatne informacije lahko najdete marsikje na internetu, še bolj zanesljivo pa bo, če se obrnete direktno na proizvajalca.

Enostavna montaža in velika prilagodljivost sistema

Čeprav so betonske kanalete močne, pa so danes zasnovane tako, da imajo čim nižjo težo, da bi lahko to omogočilo lažjo montažo. Pri tem je pomembno tudi, na kakšen način se sestavljajo, ter tudi, kateri dodatki so vam na voljo zanje. Z njimi lahko sistem za odvodnjavanje prilagodite svojim potrebam.