Za hitro in dobro kuho je potrebna dobro opremljena kuhinja

Ne glede na to ali ste mojster kuhanja Gordon Ramsay ali pa sosedov Jože, ki rad kuha, oba bi se strinjala da za udobno in hitro kuhanje skoraj nujno potrebujete kvalitetno opremljeno kuhinjo.

Da je kuhinja res dobro opremljena in primerna za kuharske podvige pa ni dovolj samo plinski štedilnik ali pa velik hladilnik. Na trgu obstaja pravo malo morje gospodinjskih aparatov, nekateri so res koristni, drugi pa malce manj.

V tem članku si bomo ogledali nekatere, ki so po mojem mnenju skorajda nujni v vsaki kuhinji. Izbira štedilnika je povsem poljubna, sam pa preferiram plinske, saj je omogočajo res hitro manipuliranje temperature kuhe. O hladilnikih ne bomo izgubljali besed, prav tako o napah. Malce bi se posvetil malim gospodinjskim aparatom.

Skoraj vsako jutro uporabim grelnik za vodo. Ta le-to zavre v trenutku in ker cenim vsako minuto spanja mi to veliko pomeni. Tako lahko spim 3 minute dlje in še vseeno pridem do jutranje kave pravočasno.

Brez mikserjev in paličnih mešalnikov ne gre. Uporabljate jih lahko za smoothije ali pa pripravo tržaške omake in vse vmes – vsekakor obvezen spremljevalec  vsakega kuharja. O toasterjih mi ni potrebno posebej razlagati, lahko jih uporabljate za marsikaj. Potrebovali boste tudi kuhinjsko tehtnico. Kupite lahko katero izmed tistih na voljo v Merkurju, Obiju ali pa kje drugje. Pogledate pa lahko tudi v predal vašega najstnika, tista bo najverjetneje precej bolj natančna.

Še ena zelo uporabna zadeva je tudi termometer za meso. Tega boste skoraj gotovo dobili ob nakupu nove pečice.

Poudaril bi tudi pomembnost kvalitetnih nožev. Veliko ljudi se boji res ostrih nožev, vendar je na vas, da se naučite pravilno rezati stvari in se tako ne urežete. Ostri noži so eden izmed najbolj pomembnih kosov opreme v vsaki kuhinji. Potrebovali boste kar nekaj različnih vrst, od noža za sekljanje, do noža za filiranje…

Tako, na hitro smo opisali najbolj pomembne kuhinjske aparate in kose opreme, kaj več pa v katerem izmed naslednjih člankov.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *