Ste pred nakupom tiskalnika in ne veste kaj izbrati?

Nakup tiskalnik zna biti vsaj v današnjih časih kar precej stresna stvar. Spomnim se desetletje nazaj, ko sem se zapeljal v bližnjo trgovino z računalniško trgovino, si ogledal ponudbo in zapeljal še v trgovino oddaljeno 15min. stran in izbral najcenejšo verzijo. Dandanes ni tako lahko, saj nam je zahvaljujoč spletnim trgovinam na voljo zares ogromna ponudba. Na eni strani so nam na voljo laserski tiskalniki, na drugi strani brizgalni, v tretjem kotu multifunkcijske naprave in tako dalje. Poleg tega, da je na voljo precej tipov tiskalnikov, pa se ti delijo še na različne znamke.

Ena stvar, nad katero sem postal pozoren z leti kupovanja tiskalnikov je ta, kakšna je cena kartuše. Velikokrat me je zavedla zelo ugodna cena same naprave, te se gibljejo že od nekaj 10€ dalje in bi si skoraj rekli, da si proizvajalci delajo škodo. A ni tako, kot vse izgleda na prvi pogled, saj le-ti zaslužijo kasneje s prodajo samih kartuš ali tonerjev, ki v nekaterih primerih dosegajo precej gromozanske cene. V veliko pomoč so mi tudi kakšni tuji ali slovenski forumi na katerih ljudje hvalijo oz se pritožujejo nad ceno in kvaliteto različnih izdelkov, med drugim tudi nad tiskalniki. Zadnja stvar na katero morate biti pozorni pa je garancija, nekater izdelki skorajda nimajo garancije, pri drugih ta traja nekaj let. Vsekakor nakup tiskalnika ni tak bavbav, kot se morda sprva zdi, a še vseeno je dobro biti pozoren na nekaj malenkosti, ki vam lahko olajšajo nakup.

Najbolje bo, če boste vaš nakup opravili v kateri izmed spletnih trgovin, mislim da so časi fizičnih trgovin mimo. Računalniško robo se vam splača kupovati v kateri izmed večjih trgovin, kjer so vam poleg tiskalnikov na voljo še druge stvari kot so monitorji, računalniki, periferija, diski in drugo. Običajno imajo taki trgovci najcenejšo ponudbo zaradi velike izbire izdelkov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *