Načini potovanja

 V Ljubljani ste se izgubili, oziroma ne veste na kateri avtobus morate, kako morate na avtobus, je sploh opcija, da plačate z denarjem, bi najeli taksi, si mogoče sposodili kolo, in pot nadaljevali z navigacijskim sistemom, ki ga imate na vaši mobilni napravi? Prevozov po Ljubljani je veliko (en primer http://www.trend-taxi.eu/taxi-ljubljana-tujina/)

Kolesa so običajno vsa zasedena, avtobusi so velikokrat polni in za prevoz z njimi potrebujete še posebno karto in avtomat, za katerega veliko ljudi ne ve, in ko se hočejo peljati z avtobusom jim ob razočaranju voznik pokaže z prstom na vrata. Zato vam ostane le še opcija, da najamete Taxi. Preden pa najamete taksi, se je potrebno pozanimati o cenah. Taxi Ljubljana cenik je objavljen tudi na spletu, zato si ga lahko ogledamo kjerkoli imamo internetno povezavo.

Taksisti sprejemajo plačila na veliko možnih načinov, nekateri sprejemajo tudi druge valute, ki se uporabljajo v evro območju. Če se v taksiju pelje več kot štiri osebe, veliko taksistov ponuja tudi najem oziroma prevoz z enoprostornim vozilom ali kombijem. Nekateri ponujajo tudi pogoste relacije, že izračunane relacije in ponujajo brezplačen prevoz nazaj. Preden se odplavite na pot z taksijem, je najbolje preveriti čim več ponudnikov in kakšne opcije ponujajo ter kakšno tarifo imajo na kilometer. Naj vas ne bo strah, da boste v taksiju pozabili kakšno osebno stvar saj taksisti običajno shranijo predmete, dokler jih ne pokličete, njihovo telefonsko številko pa verjetno že imate če ste se z njimi peljali. Določene taksi službe ponujajo tudi opcijo ob vaši vinjenosti, da vas pridejo iskat in poleg tega odpeljejo vaš avto do vašega doma. Nekateri imajo možnost prevoza tudi izven države, ampak so ti prevozi zelo dragi, zaračunajo vam jih običajno samo v eno smer, povratna vožnja pa je brezplačna.

Vedno pa vam bo ostala možnost, da vzamete pot pod noge in se peš odpravite po bližnjem mestu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *