Kaj je VPS gostovanje?

Poznamo več vrst gostovanja izmed katerih je trenutno najbolj popularno VPS ali virtualno gostovanje. Uporabljajo ga nova podjetja, kot tudi že ustanovljena, saj nam omogoča veliko prednosti pred drugimi načini gostovanja. Tako gostovanje je na voljo pri vseh ponudnikih gostovanja spletnih strani in je najboljše za začetne in srednje velike projekte ne glede na vsebino.
Za VPS gostovanje bomo potrebovali strežnik in domeno, ki nam bodo omogočili, da uspešno postavimo svojo spletno stran.

Kaj so največje prednosti virtualnega gostovanje

Ko najamemo strežnik, kjer bomo imeli VPS gostovanje, bomo v resnici najeli samo majhen del strežnika, kjer ima več lastnikov svoje spletne strani. To nam omogoča, da lahko vzpostavimo svojo spletno stran za frakcijo cene, kot če bi najeli celotni strežnik, saj bomo upravljali z zelo majhnim delom le tega. Večina uporabnikov ne potrebuje celotnega strežnika za svoje projekte in tukaj je VPS gostovanje najbolj logična izbira. Največje prednosti so:

Prilagodljivost za prihodnost:

VPS gostovanje nam omogoča, da povečamo zmogljivost svojega dela strežnika, ko želimo. Enako velja za kapaciteto prostora in to nam omogoča, da se vedno prilagajamo potrebam našega obsega poslovanja, ne da bi potrebovali premeščati celotno spletno stran ali iskati novega ponudnika.

Varnost naših informacij:

Čeprav je na strežniku, kjer imamo VPS gostovanje veliko različnih uporabnikov so naše informacije varne. Vsak uporabnik lahko upravlja samo s svojim delom strežnika in ne more posegati v območje drugega. Tako so vsa geslo, uporabniška imena in datoteke vidne samo nam in nikomur drugem.

Brez-težavno upravljanje:

Naš del strežnika in tudi samo spletno stran lahko posodobimo, nadgradimo ali spreminjamo po želji, ne da bi pri tem motili druge uporabnike spletnih strani. Tako lahko delamo na svoji spletni strani in celotnem virtualnem okolju, ne da bi prišlo do konfliktov z drugimi virtualnimi okolji.

Kako deluje virtualno gostovanje?

Virtualno gostovanje poganjajo programi dosti podobni vsem sodobnim aplikacijam za virtualizacijo, kot sta VMware in Virtual Box. Taka tehnologija nam omogoča, da poganjamo več operacijskih sistemov na enem računalniku brez omejitev. Tako imamo lahko našo spletno stran gostovano v Microsoft ali Linux okolju na enem sistemu poleg ducat drugih uporabnikov. Ker so vsa virtualna okolja na strežniku ločena vsak uporabnik uživa popolno varnost svojih datotek in informacij, kot če bi imel svoj namenski strežnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *