Ali je vašega malčka strah pošasti v omari?

Ali vašega otroka ponoči mučijo pošasti iz omare in zato ne more spati? Se mu trudite razložiti, da te ne obstajajo, da so samo v njegovi glavi, on pa vam tega ne verjame in trmasto vztraja pri svojem in hoče na vsak način spati v vaši postelji. Nekateri zaradi strahu celo močijo svojo posteljo. In kaj lahko v takšnih situacija stori obupan starš? Seveda večina ubere varno pot in otroka spusti v svojo posteljo, kjer mu ponudi svoje zavetje. Toda kaj bi storili, če vam rečemo, da je sedaj ta težava lahko hitro rešljiva s pomočjo posebnega darila za otroke?

Najbrž bi se sprva začudili. Saj ste najbrž že poskusili z različnimi ukanami pregnati njihov strah, pa ni nič pomagalo oziroma je bila to le začasna rešitev, ki že naslednji večer ni več delovala. Le kako bi lahko darila za otroke imela tolikšen učinek, da bi odgnala njihov strah? Od sedaj je to mogoče.

Mali junaki so namreč odkrili prav poseben način, kako otrokom predstaviti različne življenjske situacije na prav poseben način, tako da jih bo razumel vsak otrok. Odločili so se namreč, da otroške težave predstavijo v posebnih knjižicah, ki bodo pomagale otroku razrešiti notranjo stisko obenem pa jih bo naučilo pomembnih življenjskih lekcij, ki jih bodo še kako potrebovali v svojem nadaljnjem življenju.

Tako je, gre za posebne knjižice oziroma slikanice v katerih nastopa prav poseben glavni junak. Ta junak namreč nosi prav takšno ime kot ga nosi vaš otrok, ima enako barvo las in enake barve oči, na nosu ima takšne pegice kot vaša hči oziroma nosi prav takšna očala kot jih nosi vaš sinček. Podoba glavnega literarnega junaka je namreč ustvarjena po podobi vašega otroka. Tako se bo vaš otrok še lažje poistovetil z junakom zgodbice in vsi strahovi bodo preteklost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *