Absolut vodka: v klasičnih in sadnih različicah

Kdo bi si mislil, da lahko »narodna« pijača, narejena iz krompirja, prevzame ves svet? Absolut vodka vsekakor potrjuje, da je mogoče kakovostno žgano pijačo narediti iz tako rekoč vsake rastline, če temu pridružimo še dober marketing, pa lahko osvojimo ves svet.
Med vodkami je kar nekaj svetovno znanih blagovnih znamk, a prav absolut vodka velja za najbolj prepoznavno, saj njeno steklenico zaradi preproste oblikovalske dovršenosti med konkurenco na polici takoj opazimo. Vsekakor pa ne gre zgolj za dobro embalažo, temveč tudi za dejstvo, da je absolut vodka resnično prava vodka, izdelana po tradicionalni recepturi, torej tudi izjemno kakovostna. Vodko absolut smo nekoč povezovali z mrzlim severom, z raziskovalci, ki so se podali daleč med večni led in sneg, ter se tam greli s pomočjo požirkov vodke, ki so prav tako pomagali premagovati depresijo od dolgih zimskih dneh, ko sonce morda tudi sploh ni vzšlo. Danes pa ima absolut vodka povsem drugačno konotacijo. Je sodobna pijača, ki jo srečujemo v klubih, torej označuje predvsem urbani utrip življenja. Prav zato sama, čista vodka že dolgo ni več zadoščala, temveč so ji proizvajalci dodali tudi mnoge sadne različice, ki imajo prijetno sladek sadni okus. Sadna absolut vodka je postala hitro sprejeta med ženskami, saj ponuja zanimive okuse kot je na primer mandarina. Kaj pa klasika? Ta je še vedno najbolj priljubljena za mešanje tako preprostih koktajlov, na primer za »screwdriver« (vodka in pomarančni sok), ali pa tudi za koktajle, ki so bolj zahtevni, na primer za »cosmopolitan«, za »bloody Mary« in podobno.
Je tudi za vas absolut vodka prva, na katero pomislite, če želite kupiti ali naročiti vodko? Gotovo je za marsikoga tako, saj je absolut blagovna znamka, ki se je izjemno prilagodila sodobnemu času in vedno znova preseneča tako z novimi okusi kot tudi novimi, zanimivimi dizajni, ki se popolnoma skladajo s klubsko sceno velemest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *